İlk ve orta dereceli okullarda kullanıma bağlı olarak en fazla hasarı sınıf kapılarının gördüğü ve en fazla tamir bakım giderinin de kapı yenileme işlerine harcandığı belirtildi.

        2012 – 1013 eğitim öğretim yılının başlamasına bir aydan kısa bir süre kaldı. İlk ve orta dereceli okullar, 17 Eylül 2012 tarihinde kapılarını açacak. Okullar ise yeni öğretim dönemine hazırlanıyor. Bir önceki dönemden hasar gören yerler tamir ediliyor. Kalorifer dönüşüm işleri, ıslak zemin tamiri ile çevre düzenleme çalışmaları yaz döneminde bitirilmeye çalışılıyor. Eğitim öğretim devam ederken okullarda kullanıma bağlı olarak en fazla sınıf kapılarının zarar gördüğü bildirildi. Okullarda yapılan hasar tespit çalışmaları sonunda tamir ve bakım gideri için kapı yenilenmesi işine önemli ölçüde para ayrıldığı ifade edildi. Okullarda ikinci en fazla zarar gören yer ise ıslak zeminler. Tuvalet, lavabo ve muslukların sık sık arızalandığı ortaya çıktı.

        Kayseri ve ilçelerinde bu yaz döneminde ihalesi önceden yapılan toplam 171 okulda bakım ve onarım işi başlatıldığı belirtildi. 49 ilköğretim okulunun tamir bakım giderinin Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından karşılanıyor. Bu okullarda genel olarak çatı aktarımı, elektrik ve sıhhi tesisat, kalorifer dönüşümü, kapı– pencere yenilemesi ve ıslak zemin bakımı ile çevre düzenlemesi yapıldığı öğrenildi. Yeni dönelde ise il genelinde 7 ortaöğretim yatırımı için onay alındığı ifade edildi.

        Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kentte bakım ve onarım çalışması devam eden okulların, yeni öğretim sezonuna yetiştirileceğini ve sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.
Kaynak: cha