Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan, kısa dönem er olarak görev yapan Emre Yıldırım’ın, Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesi Paşalı köyünden olduğu öğrenildi.

        Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda bulunan askeri mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan şehit er Emre Yıldırım'ın, Paşalı köyünde bulunan baba evine acı haberi askeri yetkililer ulaştırdı.

        Anne Gülseren ve baba Nuri Yıldırım, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım ailesinin evinin önünde 112 Acil Servis ambulansı hazır bulunduruldu. Üniversite mezunu olan ve öğretmenlik ataması beklediği öğrenilen Yıldırım’ın, acemilik eğitimini 19 gün boyunca Samsun’da aldığı ve 5 gün önce de usta birliği olarak Afyonkarahisar’daki birliğine katıldığı belirtildi. Şehit er Emre Yıldırım’ın 2 kız kardeşi olduğu öğrenildi.

        Emre Yıldırım’ın, Sakarya Üniversitesi’nde Metal İşleri Öğretmenliği okuduğunu söyleyen köy muhtarı Sadullah Önal, “Emre, acemi birliğini Samsun’da yaptı. 5 gün önce Afyon’a geçti. Yüksek lisansını da Sakarya’da yaptı ve orada kalmayı düşünüyordu. Evin tek erkek çocuğuydu.” diye konuştu.


Kaynak: cha