Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşanan katliamdan kaçıp Bangladeş'e sığınan Müslümanlarla görüşen Kızılay ekibi Türkiye'ye döndü. Kızılay Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, "Görüştüklerim, yakınlarının tecavüze uğradığını, kızlarının kaçırıldığını, öldürüldüklerini, gözlerinin önünde yakınlarının kurşuna dizildiklerini söyledi.” dedi.

Katliamı durdurmak ve burada yaşayan Müslümanlara gerekli yardımların ulaştırılmasını sağlamak amacıyla orada bulunduklarını söyleyen Lütfi Akar, “Bangladeş’e sığınan Müslümanlara yardım için bu geziyi tertip ettik. Bangladeş Kızılay’ı ile işbirliği yaptık. Myanmar sınırına gittik. Myanmar hükümet yetkilileri, bizim Arakan ve Myanmar’ın içine girişimize izin vermediler. Fakat sınır da bulunan mülteci kamplarını ziyaret ettik. Bir miktar Dhaka da bir miktar da Myanmar sınırında gıda maddesi dağıtarak varlığımızı gösterdik.” diye konuştu.

Görüştükleri mültecilerin çok dramatik hadiseler anlattıklarını kaydeden Ahmet Lütfi Akar, "Müslümanlar yakınlarının tecavüze uğradığını, kızlarının kaçırıldığını, öldürüldüklerini, gözlerinin önünde yakınlarının kurşuna dizildiklerini, alıp götürülüp yakınlarının bir daha haber alamadıklarını söylediler. Vaziyet Güvenilir Casino Siteleri perişan çok kötü. Bir katliam yaşanıyor. Myanmar devletinin böyle resmi bir tavrı yok. Görece olarak Müslümanlara da Budistler gibi eşit muamele ettiğini söylüyor ama görüntü öyle değil. Görüntü, hükümetin müsamahası ile oradaki bir takım Budistlerin Müslümanları katlettiğidir. Hükümetimiz de bu konuyu yakından takip ediyor ve bir takım tedbirleri çok yakında açıklayacak. Benim bu bahsettiklerimin çoğu Birleşmiş Milletler özel temsilcisinin söyledikleriyle örtüşüyor. İnşallah çok kısa bir zamanda bu ateşe bir su serpilir ve ateş söner. Çünkü orada bir kıyım var.” ifadesini kullandı.

Orada bulunan Müslümanları bölgeden atmak istediklerine dikkat çeken Akar, “Müslümanların oturduğu yerler verimli bölgeler, oradan atmak istiyorlar. Petrol bölgeleri, insanın aklına daha değişik senaryolar geliyor. Buradaki Müslümanların dışarı çıkartılarak burada çok uluslu bir takım oluşumların yapılması gibi düşünceler geliyor aklımıza.” şeklinde konuştu.

YARDIMLARIN TAMAMINI MADDİ OLARAK BEKLİYORUZ

Akar, bütçe olarak şuanda 1 milyon dolar ile başladıklarını ancak bunun yeterli olmayacağını da bildiklerini dile getirdi. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren kampanyayı başlatacaklarını belirten Akar, ayni yardımların ulaşım maliyetinin fazla olmasından dolayı yardımların nakti olması gerektiğini aktardı.
Kaynak: cha