Yeni eğitim sistemi 4+4+4 bugün itibarıyla başladı. Okula başlama yaşının 66 aya çekilmesiyle birlikte minik öğrenciler okullarla uyum sağlamak için velileriyle birlikte ders başı yaptı.

Gaziantep Bahattin Kayalı İlköğretim Okulu da yeni öğrencilerini karşıladı. 3 aylık tatilin ardından ders zilinin çalınmasıyla birlikte, birinci sınıfa yeni başlayacak öğrenciler velileri ile birlikte ders başı yaptı. Velilerin ise daha heyecanlı olduğu göründü.

Kızı Ayşe Dilek'i okula getiren Cemal Kaya, "Biz çocuğumuzu o konuda yeterli görmüş olsaydık, 66 ay değil 60 ay iken bile gönderebilirdim. Kızının okula gelmek için çok hevesli, sabahtan beri başımın etini yedi okula gitmek için daha sonra göreceğiz şimdi ne olacağını. Biz bile şaşkın durumdayız.” dedi. Babası Cemal Kaya ile okula gelen 68 aylık Ayşe Dilek Kaya, ilk gününün iyi geçtiğini söyledi.

Oğlunu Burak’ı okula getiren Abdulkadir Sohbet ise yeni eğitim sistemi ile ilgili olarak uzmanların karar verdiğini, Türkiye şartlarında bir uygulamasını görmeleri gerektiğini kaydetti.
Kaynak: cha