Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Özel Yıldırım Koleji, 2012–2013 yeni eğitim yılında anasınıfı ve 1.sınıf öğrencilerinin okula alışmaları ve fobilerini yenmeleri için şişme oyun parkı kurdu. Okula gelen öğrenciler ise karşılarında oyun parkını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hemen eğlenmeye başlayan minikler bunun kendileri için güzel bir sürpriz olduğunu söyledi. Velilerin de takdirle karşıladığı parkın, okula yeni başlayan ve birinci sınıf öğrencilerinin uyumu için yardımcı olduğu belirtildi.

        Amaçlarının öğrencileri uzun bir tatilden sonra okula uyumlarını hızlandırmak olduğunu kaydeden Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören, uygulamanın öğrenci ve öğrenci veliler tarafından da takdirle karşılandığını söyledi. Eğitim ve öğretimin ilk haftalarda öğrencilerin uyum noktasında biraz zorlandığını açıklayan Ören, bu konuda velilerin sabırlı ve anlayışlı olmaları gerektiğini belirtti.

        Öğrencilerin uyumu noktasında çeşitli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ören, oryantasyon eğitini hakkında şöyle konuştu: "Eğitim öğretim sezonumuzu okula yeni başlayacak çocuklar için bu yıl farklı bir uygulama ile başlattık. Çocukların okul fobilerini yenmesi için okulumuzun her yerini süsledik. Oryantasyon eğitimimiz 5 gün olup 09.00 ile 12.00 saatleri arasında olacaktır. Gelecek hafta ise normal sisteme geçilecektir. Daha sonra öğrencilerin okulu tanıması için okuldaki birimler ve sınıflar gezdirildi. Çocukların oyun ve eğlenceyi sevdiklerini bildiğimiz için okulumuzun bahçesine büyük bir şişme oyun parkı kurduk. Bu uygulamamız hem okula yeni başlayan çocukların hem de velilerin çok hoşuna gitti hatta çok teşekkür ettiler. Çocukları yeni okula başlayan velilerimiz vardı. Okula alışma sürecinde kaygılar taşıyorlardı. En azından bu kaygılarını gidermiş olduk. Ben yeni eğitim ve öğretim sezonunun tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

        Kolej öğrencilerinden Zafer Sefil ile Nisanur Gündem, şişme oyun parkını çok sevdiklerini ve çok eğlenceli olduğunu söyledi.
Kaynak: cha