Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de minik öğrenciler okula başlayacak olmanın heyecanını yaşadı. Bu yıl ders zilinin çalmasıyla birlikte 66. ayını dolduran minikler; anne ve babalarıyla birlikte okula ilk adımlarını attılar. Bazı minikler yıllardır okula geliyormuş gibi ortama hemen adapte olurken, bazıları da anne ve baba bağımlılıklarından kurtulamayarak kucaktan inmediler.

Miniklerin heyecan yaşadığı okullardan biri de Edirne merkezde bulunan Şükrüpaşa İlköğretim Okulu idi. 200 civarında minik öğrenci okulla yeni tanıştı. Sınıfların belirlenmesinden sonra öğrenciler teker teker içeri alındı. Ancak öğrencilerin sınıfa alınması ve sıralara yerleşmesi hiç kolay olmadı. Bazı çocuklar annelerinin kucağından inmezken bazıları da gözyaşlarınA hakim olamadı.
Çocuğunu okula getiren velilerden biri olan Neslihan Demirtaştan, çocuğunun sabah biraz zor kalktığını ancak ana sınıfına başlamasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Demirtaştan, çocuğunun okula gelmekten ve arkadaşlarıyla birlikte olmaktan mutlu olduğunu kaydetti.
Minik Bircesu Demirtaştan ise “Okulumu sevdim. Okul bahçesine girdiğimde bir şey hissetmedim. Çok kalabalık bir okulmuş.” dedi.
Kaynak: cha