İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrencilerle okul öncesi eğitime başlayacak küçükler bugün ders başı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yeni eğitim sistemi 4+4+4 bugün başladı. 60-72 aylık öğrenciler için okul zili bugün çaldı. Sakarya'da birinci sınıflarda 17 bin 166 öğrenci okulla tanıştı. Minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyulan 'uyum programı' kapsamında birinci sınıflar, bir hafta önce ders başı yaptı. Anne ve babalarının elinden tutarak okul yolunu tutan minik öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrenciler kadar velileri de heyecan yaşadı. İlk ders zilinin çalmasının ardından öğrenciler, anne ve babalarıyla birlikte sınıflarını doldurdu. İlk derste öğrenciler öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı. Öğretmenler, öğrencilerine çikolata ve şeker dağıttı. İlk derste anne ve babalarıyla birlikte aynı sırayı paylaşan çocuklar, teneffüse de velileriyle çıktı.

İKİZLERİN OKUL HEYECANI

Adapazarı Türk İş İlköğretim Okulu'nda Ege ve Efe Kara isimli ikiz kardeşler de okul heyecanını birlikte yaşadı. Babaları ile birlikte okula gelen ikizler, aynı sınıf ve sırayı paylaştı. İkizlerin babası Selçuk Kara, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, çocukları gibi kendisinin de heyecanlı olduğunu söyledi. Kara, "Heyecan içindeyiz. Nasıl olacak? Nasıl bitecek? Şimdiden kestiremiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemler için iyi olur. Tüm çocuklarımıza hayırlı uğurlu olur bu dönem." dedi.

İkizlerin okula başlamak için sabırsızlandığını anlatan Kara, şunları dedi; "Her gün 'okula ne zaman başlayacağız?' diye soruyorlardı. Sabah bizden önce kalkıp 'okula gitmiyor muyuz?' dediler. Birbirine destek olup başarılı öğrenci olacaklar inşallah."
Kaynak: cha