Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, dört gün süren Libya gezisinden döndü.

Libya’da çok sayıda işadamı ile biraraya geldiğini belirten Öztürk, Samsun Gıda bünyesinde bulunan kek ve çikolata fabrikasında üretilen ürünlerin bu ülkeye ihracatının artıracaklarını söyledi. Öztürk, "Samsun Gıda olarak Libyalı işadamlarından sürekli davet alıyorduk. Dört günlük bir gezi yaptım. Samsun Kavak’ta bulunan fabrikamızda üretilen kek ve çikolata numunelerimiz bu ülkede büyük ilgi gördü. Zaten bir yıldır Libya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyorduk. Libyalı birkaç iş adamı ile ticari ortaklıklar kurduk. Artık Libya pazarında daha çok söz sahibi olacağız." ifadelerini kullandı.

Fatih Öztürk Samsun'lu işadamlarının mutlaka Libya pazarına girmesi gerektiğini ifade etti. Öztürk, "Libya Afrika pazarına açılan ticari kapıdır. Libyalı iş ortaklarımızla Gorabet Trablusgarp ve Bingazi illerinde incelemelerde bulunduk. Bu iki il Libya’nın ticari merkezleri. Libya’da savaş dönemi artık tamamen sona ermiş demokrasi yerine oturmaya başlıyor. Önümüzdeki günlerde yeni hükümet te görevi başında olacak. Savaş sonrası Libya’nın çok sayıda ürüne ihtiyacı var. Türkiye’ye ve Türk iş adamlarına sonsuz güven besliyorlar. Bu nedenle Samsun'lu işadamları Libya’daki ticari hayattaki yerlerini bir an önce almalı." diye konuştu.

Samsun’un ihracatta sadece Libya değil Mısır, Tunus, Cezayir başta olmak üzere Afrika’da baş rol oynaması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, "Afrika da büyük bir ticari Pazar var. Bu pazarda en şanslı ülke Türkiye. Samsunlu sanayici ve işadamları olarak bu pazarda aktif rol alıp kendimize yer bulmamız lazım. Libya’da bize gösterilen sıcak ilgi ve ticari ilişkiler buzu umutlandırdı. Önümüzdeki günlerde diğer Afrika ülkelerine de giderek yeni pazarlarda yerimizi alacağız." dedi.

Kaynak: cha