Sabah saatlerinde birçok il için yapılan yoğun kar yağışı uyarısına, güney iller için de sağanak yağmur uyarısı eklendi. Yetkililer oluşabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kar yağışı, TEM ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişinde ise ulaşımı olumsuz etkiledi.Ankara’da sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerine kar düştü.
Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte kendini gösteren kar yağışı Ankara’da sabah saatlerinde başladı. Hava sıcaklığının 7 derece civarında seyrettiği Ankara’da, Oran, Keçiören, İncek gibi yüksek semtlerinde kar yağışı etkili oldu.D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ile Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle bu gece saatlerinden Perşembe günü sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde); yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı'da) yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklenmektedir. Kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde hissedilir derecede azalacağı (5 ila 10 derece) bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 6
İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatler hafif yağmurlu 10
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 13
Bursa: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatler hafif yağmurlu 9
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 22
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu (Yağışların doğu kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor) 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı (Yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yoğun kar yağışlı geçmesi bekleniyor) 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışlı 8
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 16
Editör: Haber EDİTÖR