Mersin’de dere yatağında hafriyat çalışması yapan işçiler 2 kilo 820 gram A4 tipi patlayıcı buldu. Yanında 3 adette fünyenin bulunduğu patlayıcı madde incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan kazı ve bomba arama köpeğinin çalışmasında ise başka patlayıcıya rastlanmadı.

Merkez Mezitli ilçesindeki Kandak Deresi’nde hafriyat çalışması yapan işçiler otların arasındaki bir poşet içerisinde ne olduğunu anlamadıkları plastik bir maddeye rastladı. İhbar üzerine olay yerine gelen Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak poşette inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucu poşet içerisindeki maddenin A4 tipi 2 kilogram 820 gram patlayıcı olduğu belirlendi. En az 3 yıl önce bölgeye bırakıldığı tahmin edilen patlayıcının halen kullanılabilir nitelikte olduğu ifade edildi.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise yaptığı açıklamada, patlayıcının, bölgede hafriyat çalışması yapan vatandaşlar tarafından fark edildiğini söyledi. Ekiplerin olay yerinde incelemelerini yaptığını ifade eden Öksüz, “A4 tipi plastik patlayıcı olduğu değerlendiriliyor. Bölgedeki emareler, patlayıcının en az 3-4 yıl önce o bölgeye bırakılmış olabileceği yönünde. Araştırmalar sürüyor." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha