Mersin İdman Yurdu, 2016 yılının Ocak ayına kadar transfer yapamayacak, yeni sezona mevcut kadrosuyla devam edecek. Basın Sözcüsü Ayhan Erdem’den “Birçok oyuncumuzla sözleşmemiz sürüyor. Takımın düzenini, ahengini bozmak istemiyoruz” açıklaması geldi.
Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Doç. Dr. Ayhan Erdem, FİFA’nın 2 dönemlik transfer yasağına karşı CAS’a başvurduklarını, CAS’ın kararını açıklamasını 3 kez ertelediğini ve FİFA kongresinin tamamlanmasının hemen ardından kararını açıkladığını kaydetti.
CAS’ın, transfer yasağının kaldırılması talebini reddettiğini kaydeden Doç. Dr. Ayhan Erdem, “Hukuken başka bir itiraz kanalı bulunmuyor. Bu durumda 2016 yılının Ocak ayına kadar futbolcu transferi yapamayacağız. Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 Sezonu’na yeni transfer yapmadan başlayacağız, ligin ikinci yarısı için transfer yapabileceğiz” dedi.

Mersin İdman Yurdu Kulübü’nün bundan sonraki süreçte iç transfere yoğunlaşacağını kaydeden Erdem, “Mevcut kadromuzdaki birçok oyuncu ile sözleşmemiz devam ediyor. Birkaç oyuncumuzun ise sözleşme süresi sona erdi. Gönül ister ki o oyuncularımızla da yeni bir anlaşma, yeni bir sözleşme yapalım ve yolumuza devam edelim. Rıza Çalımbay Hocamızın raporu doğrultusunda sözleşmesi biten futbolcularla uzatma yoluna gitmek isteriz. Takımımız geçen sezon ligi iyi bir yerde bitirdi. Kadromuzun ahengini, düzenini bozmak istemiyoruz. Bu noktada da bazı oyuncularımıza sözleşme yenilemeyle ilgili teklifimizi sunacağız, kalmak isteyen oyuncularımızla yeniden konuşacağız. Kalmak istemeyenlere de teşekkür edip yollarımızı ayıracağız” diye konuştu.
Editör: Haber EDİTÖR