Kayseri Melikgazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Anbar bölgesine 56 dairelik sosyal konut inşa ediyor. Belediye bölgede ana sınıfı, pazar yerine ilave olarak sosyal tesisler ve spor tesisleri de yaptıracak.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde şimdiye kadar 2 bin 224 konut yaptıklarını, ayrıca Bel - Sin’den 100 daire, TOKİ’den de 268 daire satın aldıklarını hatırlattı. Başkan, yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Belediye olarak var olan gecekonduları bertaraf etmek ve yeni gecekondulara izin vermemek üzere 15 yıldır kararlı bir çalışma yürütüyoruz. Arsası olanlara nakit para, planlı parsellenmiş arsa veya tamamlanmış hazır daireler veriyoruz. Takas ile yapılan bu çalışmalarda mülk sahipleri oturmaya hazır daireleri tercih ediyor. Belediye olarak 15 yıldır kentsel dönüşümü başarı ile yerine getiriyoruz. Bunun temelide sosyal konutlarımızdır.”

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Anbar bölgesine toplam 56 dairelik sosyal konut inşa ettikleri de hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, dairelerin 114 metrekare olduğunu, doğalgazlı merkezi ısıtmalı sistemli ve 7 katlı 2 bloktan oluştuğunu kaydetti. Başkan Büyükkılıç, bu yıl Şubat ayı içerisinde temeli atılan Anbar Sosyal Konutları'nın 2013 yılı Haziran ayında kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.
Kaynak: cha