Bursa'nın İnegöl ilçesinda hizmet veren Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda ilk 10 bin içine giren 35 öğrencisini ödüllendirdi. Okulda düzenlenen ödül törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fen Lisesi Müdürü Sezgin Ekici, 2011-2012 eğitim öğretim sezonunu sonunda gerçekleştirilen LYS sınavında farklı puan türlerinde ilk 10 bine giren öğrencilere ödül vermeyi kararlaştırdıklarını belirtti. Okulun ikinci mezunlarını verdiğini kaydeden Sezgin Ekici, "Geçen sene 37 öğrencimiz mezun oldu. 30 öğrencimiz ilk tercihlerinde, 2 öğrencimiz de ek kontenjandan üniversitelere yerleşti. Biz 141 Fen Lisesi arasında 22’nci sırada yer aldık. Bu yıl ise 82 mezun verdik ve ilk 10 binde 35 öğrencimiz yer aldı. Bu başarılarının elde edilmesinde emeği geçen, başta hayırseverimiz Metin Çelik olmak üzere, idarecilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." Betgaranti dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise LYS'de Bursa olarak oldukça başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirterek, "İlk 4 arasında yer aldık. Bu başarımızda İnegöl’ün de payı büyük. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarıyı yakalamaktan ziyade, sürdürmek daha önemlidir. İnşallah başarılarımız artarak sürer." şeklinde konuştu.

"BU TOPRAKLAR SİZDEN HİZMET BEKLİYOR"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de üniversiteye hazırlanan başarılı gençleri kıskandığını ifade etti. "Bu başarının arkasında bir aile eğitimi ve iyi bir aile ortamı var. Sizleri tebrik ediyorum. İnşallah geleceğiniz de parlak olur. Ülkemiz sizden çok şey bekliyor. Bu topraklar sizden hizmet bekliyor. Gelecekte sizler görev alacaksınız. Atatürk 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek olan sizlersiniz´ demiş. 2023 hedefimiz var. Onlara sizlerle ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye genelinde ilk 10 bin içinde yer alan öğrencilere, çeyrek altın ve kitap hediye edildi.
Kaynak: cha