Gaziantep’te bayramın ikinci günü terör örgütünün düzenlediği bombalı saldırı ve Şırnak’ta BDP Milletvekili Ahmet Türk’ü korumak için görevlendirilen askerlere düzenlenen saldırılar ardından, Mardin’deki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri terör örgütüne tepki gösterdi.

        Aralarında iş adamları derneği, siyasi parti başkanları ve bölgenin önemli kanaat önderlerinden oluşan sivil toplum örgüt temsilcileri, terör örgütünün, mübarek Ramazan Bayramı'nda bile sivil asker gözetmeksizin masum insanları öldürmeye devam ettiğini belirterek, PKK terör örgütünün bu saldırılarını kınadı.

        Mardin Müstakil Sanayici ve İş Adamları (MÜSİAD) Derneği Başkanı M. Ali Dündar, Gaziantep’te sivil vatandaşlara, Şırnak’ta askerlere düzenlenen saldırıları kınadıklarını belirtti. Dündar, çözümü artık kaçınılmaz bir noktaya gelen Kürt sorununa yönelik olumlu çabaların sabote edilmesi için bunu, bazı mihrakların bir sabote girişimi olarak algıladıklarını söyledi.

        Her şeyden önce sivillere yönelik her türlü saldırının terör olduğunu belirten Dündar, bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınadığını belirtti. Dündar, ”Son dönemde ülkemizde ve yakın çevremizde cereyan eden olaylar belli bir programın parçasıymış gibi algılanmaktadır. Bu saldırı, özlemini duyduğumuz barış ve huzur ortamının tesisi için çalışanların emeğine de bir saldırıdır. Çözümü artık kaçınılmaz bir noktaya gelen Kürt sorununa yönelik olumlu çabaların sabote edilmesi için bazı mihrakların bir sabote girişimi olarak algılıyoruz bunu. Bu aşamada, toplumsal sağduyu en çok gereksinim duyduğumuz olgu olmalıdır. Bu kirli ellerin amaçlarına ulaşmaması için her kesimin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi zorunludur. Bu elim saldırıyı yapanları şiddetle kınarken, ülke olarak hepimizin başı sağ olsun diyoruz.” dedi.

        Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu da Müslümanların kutsal dini bayramında bile terör örgütünün, saldırılarını aksatmadan masum insanların canına kast ettiğini söyledi. Babaoğlu, şöyle dedi: ”Bu saldırıları düzenleyenlerin Müslümanlıkla hiçbir alakaları olmadığını herkes açıkça gördü. Gaziantep’te masum çocukları bayramda bile katlettiler. Şırnak’ta savundukları partinin milletvekilini korumak için görevlendirilen askeri şehit ettiler. Türkiye'de barışı ve kardeşliği bozmaya hakları yoktur. Bunu Kürdü, Türkü, Arabı, Süryanisi, Yezidisi çok iyi biliyor. Bu tür oyunlara asla gelinmeyecektir. Ve asla bunlara prim verilmeyecektir. Bu olay bölge halkını derinden üzdü."



        Son zamanlarda terör örgütünün artan saldırılarının arkasındaki güçlerin Türkiye'nin huzurunu ve istikrarını bozmaya yönelik olduğunu herkes çok iyi bildiğini kaydeden Mardin Merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Ahmet Akgül” Bana göre bu saldırılar ne İslam dininde nede diğer dinlerde yeri olduğuna inanmıyorum.”dedi

        Komünist sistem ve ideolojilerin en büyük stratejileri ve silahları terör olduğunu belirten Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz ise, Gaziantep ve Şırnak’ta terör örgütünün düzenlediği saldırıları şiddetle kınadığını kaydetti. PKK'nın Marks, Engels, Lenin, Stalin gibi vahşi ve cani liderlerin ideolojisi ile hareket ettiği ve her fırsatta masum insanların canına kıydığına dikkat çeken Gündüz, "Terör ile insani duygular asla yan yana gelemez. Terör ve terörist gözü dönmüş bir leş yiyiciden farklı değildir. Kürtler İslam dinini; barış, sevgi ve diyalog dinini silah zoru olmadan kabul eden sayılı halklardan biridir. Şunu bilmek gerekir ki gerçek bir kürdün terörist eylemlere hak vermesi düşünülemez. Kürt kardeşlerimi bu teröre dur demeye davet ediyorum."

        Bölgenin önemli aşireti olan Kikan aşireti liderlerinden ve kanaat önderi HAS Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu ise bu saldırının özgürlüklere, demokrasiye, bölge halkına barışa yapıldığını söyledi. Timurağaoğlu, Bu saldırıları kınıyoruz. Bölge halkı olarak artık bunlardan bıktık. Artık yeter daha nereye kadar devam edecektir. Bayramda bile masum insanlar öldürülüyor. Bunlar insanlığa sığmaz. Bu olayları yapanları kınıyoruz. Bölge insanını da sağduyuya davet ediyorum. Bunlara asla pirim vermemelerini istiyoruz. Kan dökmekle bir yere varılmaz. Artık bunu herkes çok iyi anlamalıdır." şeklinde konuştu.


Kaynak: cha