Manisa Belediyesi İsmail Cider Huzurevi’nde kalan yaşlılara, kurumda çalışan Cihan D. isimli birinin şiddet uyguladığı ileri sürüldü.

    Şiddet iddiası, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Manisa İl Başkanı Aydan Atliya’nın bayram sebebiyle huzurevini ziyaret etmesiyle gündeme geldi. İddiaya göre göre, ziyaret sırasında huzurevi sakinleri, Başkan Atliya’ya “Burada çalışan Cihan D. isimli personel var. Dün akşam alkol içmiş. Burada bizi dövdü.” dedi. İddialar üzerine bir açıklama yapan HEPAR İl Başkanı Aydan Atliya, “Ben bu konunun takipcisi olacağım. Yetkili merciler hemen harekete geçmeli. Sayın belediye başkanımız bu olayı aydınlatmalı.” diye konuştu.

     İddiaların gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, şu ifadeleri kullandı: “Huzurevinde kalan yaşlı insanlarımızın bayram ziyaretleri esnasında kurum personeliyle ilgili şikayetleri söz konusu olmuş. Aldığımız duyumlara göre şahıs alkol aldıktan sonra yaşlılarımıza kötü muamelede bulunuyormuş. Çok iyi performans gösteren personeller olduğu gibi çürük olarak adlandırabileceğimiz durumlar ile de ister istemez karşılaşılabiliyor. Sanırım bu durum da öyle bir şey. Şu an durumu biz iddia olarak görüyor ve bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. İddialar mutlaka tam anlamda araştırılarak sonucu netleştirilecektir.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Belediyesi İsmail Cider Huzurevi’ni ziyaret ederek iddiaları yerinde inceledi. Ustamehmetoğlu, iddiaların tamamen yersiz olduğunu, huzureevinde kalan yaşlılar ve yakınlarının kurumdan memnun olduklarını ifade etti.
Kaynak: cha