Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen gruba yönelik son iki ay içinde düzenlenen operasyonlarda 93 kilo 715 gr. esrar ele geçirildi. Toplam dokuz kişi gözaltına alınırken bunlardan dördü tutuklandı, beşi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerde uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen grubu takibe aldı. Doğu illerinden getirdikleri uyuşturucuyu ilde piyasaya sürdüğü iddia edilen gruba yönelik olarak geçen haziran ayında düzenlenen operasyonda S.K., E.Ö., B.K. ve E.A. gözaltına Oslobet alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan dört zanlı kişi, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, bu kişilerle bağlantıları olduğu saptanan şüphelilerin peşine düştü. Grubun Konya'da da yapılanma içinde olduğu tespit edilince o ilin polisinden destek istendi. Şüphelilerin adreslerini belirleyen iki şehrin polisleri, geçen salı günü eşzamanlı operasyon düzenledi. Konya'daki operasyonda üç, Manisa'da iki kişi yakalandı. Zanlıların ev ve arabalarında yapılan aramalarda, toplam 84 kilo 265 gr. esrar ve uyuşturucu ticaretinde kullanılan 10 bin lira ele geçirildi. İki operasyonda ele geçirilen toplam 93 kilo 715 gr. esrar imha edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan beş kişi de bugün adliyeye sevk edildi.
Kaynak: cha