Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ve Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda kurulan Malatya Eğitim Bursu Platformu, hayırseverlerle, burs alan öğrencileri bir çatı altında toplayarak, internet üzerinden isteyen bağışçının istediği kişiye destek olmasını sağlıyor. Önceki yıl faaliyetlerine başlayan 2011-2012 eğitim sezonunda bin 155 öğrenciye bir milyon 329 bin 750 lira dağıtan platform, önümüzdeki eğitim öğretim sezonu için 1-30 eylül tarihleri arasında başvuru kabul edecek.
Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, yaptığı açıklamada, Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun Valilik adına uygulayıcısının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olduğunu, MİAD'ın da hayırsever katkısı sağladığını belirtti. Tepe iki yıl önce Malatya Valiliği ve Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) iş birliğinde oluşturulan Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun burs almayan öğrenci kalmaması hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Vakıf olarak platformun sekretaryasını üstlendiklerini kaydeden Tepe, platformun eğitim destekçisi hayırseverlere de öğrencilere destek olma fırsatı tanıdığını dile getirdi.
Yeni eğitim-öğretim yılı için burs başvurularının başladığını kaydeden Tepe, başvuruların 30 Eylül'e kadar devam edeceğini anlattı. Tepe, şöyle devam etti: “Malatyalı burs almayan öğrenci kalmasın fikri ile ihtiyaç sahibi her üniversite öğrencisine burs sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'Malatya Eğitim Bursu Projesi' geleceğimize yön verecek çocuklarımızın onurlu yaşam şartlarında eğitimlerini yapabilmelerini kolaylaştıracak bir uygulamadır. Bu proje Malatyalı ihtiyaç duyan her üniversite öğrencisine asgari öğrenim geliri sağlandığı gibi; bütçesi ne olursa olsun isteyen herkes bir eğitim destekçisi hayırsever olma fırsatına kavuşmaktadır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı burs başvuruları 01-30 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihten önce başvuru yapanların bu tarihler arasında tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir. Her sene burs başvuruları için yeni kayıt alınacak ve bu başvurular içerisinden burs almaya hak kazananlar belirlenecektir. Başvuru yapan öğrencilerin istenilen evrakları 15 Ekim’e kadar Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'na ulaştırmaları gerekmektedir.”
Geçen eğitim öğretim yılında bin 155 kişiye burs verdiklerine değinen Tepe, toplamda bir milyon 329 bin 750 lira ödeme yapıldığını kaydetti. Tepe, başvuru için gerekli bilginin "www.malatyaegitimbursu.com" adresinden edinilebileceğini bildirdi.
Kaynak: cha