Antalya Kepez Yeşiltepe Mahalle Muhtarı, bozulan kaldırımları yenileyen ve altyapı çalışması yapan ilçe belediyesine afişle teşekkür etti.

Kepez Belediyesi tarafından asfaltı ve kaldırımı bozulan Ziya Gökalp Caddesi’nde başlatılan yenileme ve çevre düzenlemesi kapsamında cadde üzerindeki ekonomik ömrünü tamamlayan 15 yıllık asfalt ve kaldırım taşları söküldü. Yolun genişletilmesi amacıyla da orta refüj kaldırıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 850 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğindeki yolu, 10 cm kalınlığında 3 bin ton sıcak asfaltla kapladı. Asfalt hizmetinin ardından Ziya Gökalp Caddesi’nin her iki yanında 4 metre genişliğinde, 6 bin metrekare parke kaldırım çalışması yapıldı. Kaldırıma, görme engelli vatandaşların, yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla kabartma takip taşları döşendi. Kaldırımların girişlerine ise tekerlekli sandalye kullananlar için uygun rampalar konuldu. Orta refüj kaldırılarak genişliği 24 metreye çıkarılan caddenin her iki tarafında, bin 700 metre uzunluğunda bisiklet yolu oluşturuldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise caddenin her iki yanına modern banklar, çiçeklikler, çöp sepetleri yerleştirdi.

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Bülent Yıldırım, yenileme çalışmasından dolayı Başkan Tütüncü’ye, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline, caddeye astığı afişle teşekkür etti

Caddenin yeni halinin bölgede yaşayanlara hayırlı olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de gerçekleştirdikleri çalışma ile bölge sakinlerini modern bir cadde ile buluşturduklarını söyledi. Tütüncü, bölgedeki Rasih Kaplan Caddesi'nin ve Tevfik Fikret Caddesi'nin de alt yapı çalışmaları sonucu bozulan asfaltını ve kaldırımını da önümüzdeki aylarda yenileyeceklerini kaydetti.
Kaynak: cha