Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, 5 askerin şehit, 7 askerin yaralandığı operasyonlar devam ederken, kuvvet komutanları bölgeye geldi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, "Şemdinli köylerinde yürütülen çatışmalarda maalesef 5 askerimiz şehit oldu. 7 askerimiz ise yaralandı. Çok sayıda terör örgütü militanları ise etkisiz hale getirildi. Örgüt orada büyük zaiyat verdi. Biz bugün bölgeyi incelemek üzere Hakkari’yi gelmiş bulunmaktayız." dedi.

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mengi, Kogeneral Yıldırım Güvenç ve beraberindeki heyet Hakkari'ye geldi. Helikopterle Fatih Kışlası'na gelen komutanlar, Valilik önünde Vali Orhan Alimoğlu tarafından karşılandı. Daha sonra Valilik binasına geçen komutanlar, şu anda Valilik'te basına kapalı bir toplantı yapıyor.

Basın mensuplarına kısa bilgi veren, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, "Biz buradaki askerlerimizi ziyaret etmeye geldik. Ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldik. Şemdinli köylerinde yürütülen çatışmalarda maalesef 5 askerimiz şehit oldu. 7 askerimiz ise yaralandı. Çok sayıda terör örgütü militanları ise etkisiz hale getirildi. Örgüt orada büyük zaiyat verdi. Biz bugün bölgeyi incelemek üzere Hakkari’yi gelmiş bulunmaktayız. Daha sonra Valimizle birlikte şehitlerin cenaze törenine katılacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: cha