Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamadan hasar gören Kışlacık köyünde incelemelerde bulunarak, köy halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Muhtar Ahmet Demir ile görüşen Balkanlıoğlu, patlama bölgesine yakın olan köye mühimmat parçaları, depodan kopan demir parçalarının ulaştığını söyledi.

        Balkanlıoğlu, “Bunlar evlerimize, arabalarımıza hasar vermiştir. Patlamış, patlamamış mühimmatlar çevreye saçılmıştı. Patlamanın meydana geldiği ilk günden itibaren gerek Jandarma ve gerekse Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği ekiplerle saha taranmıştır. Patlayıcılardan temizlendi, birkaç günlük arama ile sahadaki bütün patlayıcılar etkisiz hale getirilecek. Bundan sonra ince bir aramayla detektörlerle ince arama yapılacaktır.” dedi.

        Jandarma bölgesindeki alanın, büyük bir kısmı taranarak temizlendiğini, ancak girilemeyen az bir kısım bulunduğunu belirten Balkanlıoğlu, patlamanın etkisine bakıldığında yakın köylerde büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü kaydetti. Balkanlıoğlu, “Buradaki vatandaşlarımızdan büyük kayıplar olabilirdi, ancak felaketin kapısından döndük. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Başbakanlık'tan gönderilen ödenekle hasarlar karşılanacaktır. Zararlarını telefi edip, hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı, ancak itirazlar olabilir.” dedi. Balkanlıoğlu, köylülere, özellikle de çocuklara el bombalarından uzak durmaları gerektiğini, hemen ekiplere vermelerini istedi.

        NAMAZ KILMAK İÇİN DIŞARI ÇIKAN YARALI ASKERİ MUHTAR KURTARMIŞ
        
        Patlamanın olduğu askeri kışlaya sadece bir kilometre mesafede bulunan Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir, namaz kılmak için dışarı çıktığında, patlamadan yaralı olarak kurtulan Er Hasan Boncuk’u kendisinin kurtardığını söyledi. Demir, “Patlamanın olduğu sırada evdeydim. Patlama sonrasında hemen evimden çıktım. Ateş parçaları yükselmeye başladı, anladım ki askeri cephanelik patladı. Arabayla aşağıya doğru gittim. Baktım önümde bombalar var, geri döndüm. Baktım bir asker geliyor, başından yaralıydı. “Amca buradan kaçın, bir daha bomba patlayabilir, bu köy havaya uçabilir, beni bırakın” dedi. Ancak, ben bırakmadım. Başından kanlar akıyordu. Bir ara bayıldı, sonra tekrar ayıldı. Onu aracıma götürdüm, başka bir yoldan giderken bombaların üzerinden geçtik sonra arabamız bozuldu. Hemen emniyet ve 112 sağlık ekiplerini çağırdım. Bu arada, ufak tefek patlamalar yaşanıyordu. 112 ambulans gelerek askerimizi hastaneye götürdü.” dedi.


Kaynak: cha