Tekirdağ Çorlu NT Şube Müdürü Ahmet Taşcıoğlu, okulların açılmasıyla birlikte okul alışveriş döneminin başladığını belirterek velileri uyardı. Taşcıoğlu, Uzakdoğu’dan gelen ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

        Kitap kırtasiye mağazası NT Şube Müdürü Ahmet Taşcıoğlu, piyasada bulunan ve kalite-güvenlik testlerinden geçmemiş Uzakdoğu menşeli ürünlerin sektörde önemli sorun olarak öne çıktığına dikkat çekti. Taşcıoğlu, yılda 25 milyon müşterinin NT’den alışveriş yaptığını, bu nedenle sorumlu marka bilinci ile hareket etmek durumunda olduklarını belirtti.

Taşcıoğlu, ‘’Bu sene Türkiye’de 4+4+4 sisteminden dolayı 2,3 milyon öğrenci okul ile yeni tanışacak. 18 milyona yakın öğrenci 17 Eylül'de ders başı yapacak. Türkiye’nin uluslararası kitap, kırtasiye ve teknoloji perakende zinciri olarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesinde mağazalarımızda sunacağımız kırtasiye ürünleri için geniş kapsamlı tedbirler aldık. Testlerden geçmeyen, zararlı kimyasal maddeler içeren ve uluslararası standartlara uygun olmayan kırtasiye malzemeleri, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle önlemleri daha da artırdık.” dedi.

Bu yıl, okul sezonu öncesinde yapıştırıcı ve düzeltici ürün gruplarının, solventli ürünlere karşı tarandığını söyleyen Ahmet Taşcıoğlu, solvent içeren ürünlerde herhangi bir satış yasağı bulunmamasına rağmen, çocuk sağlığı konusundaki hassasiyetleri nedeniyle satıştan kaldırıldığını söyledi. Bütün ithal ürünler için tedarikçilerden ‘Güvenilir Laboratuvar Test Raporu’ talep ettiklerini belirten Ahmet Taşcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

        “65 ilde bulunan yaklaşık 152 mağazamıza göndereceğimiz ürünleri tek merkezden temin ediyoruz. Tedarikçilerimizden, ürünlerin numunelerini ve laboratuvar sonuç belgelerini talep ediyoruz. Bilgi ve belgeler tamamlandıktan sonra satın alma sürecini başlatıyoruz. Mağazalarımızda ortalama 13 bin çeşit ürün sergiliyoruz. Bu yaklaşımla mağazalarımızda bulunan ürünlerin kalite ve güven standartlarının oluşturulmasını sağlamaktayız. Kriterimiz çok açık ve net; kendi evlatlarımızın kullanmasını istemeyeceğimiz ürünleri mağazalarımızda bulundurmuyoruz. Bu şekilde kontrollü ve yaygın bir uygulama sektörde yok.”

NT’nin, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından akreditasyonları bulunan SGS ve İntertek Uluslararası denetim kuruluşlarından alınan raporları kabul ettiğini söyleyen Çorlu NT Şube Müdürü Ahmet Taşcıoğlu, ‘’Belgelerini eksiksiz ileten firmaların ürünlerini raflarımızda sergiliyoruz. Bu şekilde olunca firmalarımız ürünlerini belli bir standart doğrultusunda bize sundular, bizler de gönül rahatlığıyla raflarımıza yerleştirdik.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: cha