CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin terör konusunda bir araya gelerek sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

Hakkari'deki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın Gaziantep'teki baba evine taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Vali ile görüştüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, ''İlk kanaatler olayın PKK tarafından yapıldığı şeklinde." dedi.

Son dönemde artan terör olaylarıyla ilgili olarak siyasetçilerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Şikayet ederek bu sorun çözülmez. Bir araya gelerek, oturarak, düşünerek, konuşarak bizim bu sorunu çözmemiz lazım. Niye biz bir araya gelmiyoruz, niye bir araya gelip konuşmuyoruz? Biz bir şey söyledik, bir adım attık. Bizim attığımız adımdan kimse rahatsızlık duymasın. Biz vatandaşın terör konusunda yaşadığı acıları bitirmek istiyoruz, sonlandırmak istiyoruz. Bir araya geliriz, bu soruna çözüm buluruz. Türkiye yedi düvele karşı mücadele etti, bu ülkeyi, bağımsızlığı kazandı. Ne olacak yani, biz terörü mü bitiremeyeceğiz, yeter ki bir araya gelelim."

Gaziantep'te yaşanan olay dolayısıyla, kimsenin tadıyla bir bayram geçiremediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "9 yurttaşımız hayatını kaybetti, 60'a yakın yaralı var. Şimdi siz nasıl bayram yapacaksınız, ülkede huzuru nasıl sağlayacaksınız'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ''O açıdan benim siyasal partilere yine bir çağrım var; gelelim bir araya, oturalım biz bu işi konuşalım. Liderlerin bir araya gelmesi şart değildir. Her siyasal parti ikişer, üçer milletvekili görevlendirsinler. Anayasayı nasıl değiştirmek için bir araya geliyorsak, terörü sonlandırmak için de bir araya gelelim, oturalım, konuşalım. Ben eminim bu sorunu çözebiliriz. Çözmek zorundayız. 30-35 yıldır hep sorunu hep başka yerlere ihale ettik, biz çözmedik. Bakın bu sorun yarın daha da büyür, uluslararası boyut kazanırsa, sorunu çözmekte daha da büyük güçlüklerle karşılaşırız. O nedenle bir an önce adım atmak ve sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda halkın da beklentisi o.'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha