Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki metro yapımlarında hükümetin katkısı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da 4, Ankara’da 3 metro hattının yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlenirken, İzmir’deki hiçbir metro hattına merkezi hükümet katkı koymamıştır.” dedi.

Kemal Kılçdaroğlu, CHP'li 66 Belediyenin 500 projesinin konuşulup değerlendirildiği, ‘Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Fuarı’ toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Kılçdaroğlu, hükümete yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Çılgın proje ne oldu?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Bu çılgın projenin sonucu ne oldu? Fizibilitesi ne? Kanal İstanbul dediniz, nerede? Bizim projelerimizi hayali bulup, kendi projelerini gerçekçi buldular.Bizim projelerimizi iktidara geldikten sonra uyguladılar. Kendi projelerinin hayali olduğu ortaya çıktı.” diye konuştu.

İzmir’deki metro yapımına hükümetin katkı sunmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan 8 Eylül tarihli konuşmasının son bölümünde şöyle diyor: ‘Biz burada muhalefetin belediyesi var diye bakmıyoruz. Burada benim halkım var diyerek hizmet siyaseti üretiyoruz.’ Bu cümlesi de doğru değil çünkü İstanbul’da dört, Ankara’da üç metro hattının yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlenirken, İzmir’deki hiçbir metro hattına merkezi hükümet katkı koymamıştır. Hani siz fark gözetmiyordunuz? Hani halka hizmet ediyordunuz? İstanbul’a Ankara’ya katkı yapıyordunuz. Niye İzmir’e İzmir’e katkı yapmıyorsunuz? Bizim belediye başkanlarımız halktan topladıkları her kuruşun hesabını halka verirler. Demokrasilerde bir kural vardır. İktidar olursunuz, halka hesap vermeyi görev kabul edersiniz. İktidara şunu söylüyoruz; engel olmayın CHP’li belediyelere. Belediyelerimizin önündeki en büyük engel iktidarın kendisi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
Kaynak: cha