Şüpheli bulunup sevk edildiği Adana Adliyesi’nden eli kelepçeli şekilde kaçan zanlı Cihan Ö.’ye (21) ilişkin soruşturma tamamlandı. Zanlı hakkında ‘polis memurlarını yaralamak’ ve ‘adliyeden firar etmek’ suçlarından 13 yıl hapis cezası talebiyle iki ayrı dava açıldı.

        Merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 1 Temmuz’da güvenlik ekipleri, şüpheli gördükleri 01 BIV 66 plakalı otomobili durdurdu. Aramada polisler E.Ö.’nün (29) üzerinde tabanca buldu. E.Ö.’yü gözaltına almak isteyen ekiplere araçtaki kardeşi Cihan Ö. karşı çıktı. Polisler Cihan Ö.’yü de gözaltına aldı. Ö. polis aracına bindirildiği sırada polis memurları İ.K. (45) ile K.A.’yı (38) bıçakla yaraladı. Biber gazıyla etkisiz hale getirilen Cihan Ö. ve ağabeyi E.Ö. Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alınan E.Ö. savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, polisleri yaralayan Cihan Ö. adliyeye sevk edildi.

        Mahkemede ‘polisleri bıçakla yaralamaktan’ tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlının sorgusunda 'uyuşturucu ticareti' suçundan hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Tutuklanan Cihan Ö. Adana Adliyesi’nde yakınlarının da karıştığı kargaşadan yararlanarak, polislerin elinden kelepçeli halde kaçtı. Polislerin peşine düştüğü Cihan Ö. adliye civarından geçen D–400 kara yolu üzerindeki tüplü geçitin demir parmaklıklarına tutundu. Duvarda bir süre bekleyen zanlı, aksiyon filmlerindeki gibi yaklaşık dört metrelik yükseklikten atlayarak, yolda motosikletle gelen yakını ile olay yerinden uzaklaştı. Kaçış anları bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülenen Ö.'nün yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Cumhuriyet savcısı, Ö. hakkında polisleri yaralamaktan 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl, adliyeden firar etmek suçundan da 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 yıl hapis cezası talebiyle iki ayrı dava açtı. Ayrıca Cihan Ö.’yü elinden kaçıran üç polis için de ‘görevi kötüyü kullanma’ iddiasıyla 3’er yıl hapis cezası istendi. Kardeşinin kaçmasına yardım ettiği ileri sürülen ağabey E.Ö. hakkında da 3 yıl hapis cezası talep edildi.
Kaynak: cha