Erzurum'dan bayram tatili için gittiği Tortum'a bağlı Aksu köyünde 4 gün önce kaybolan Tayyip Günal (14)'ı bulmak için Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği köye gitti. Köy kırsalında, sivil savunma ekipleri ile jandarma arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Yakutiye ilçesi Hilalkent'teki evlerinden ailesiyle birlikte bayram tatilini geçirmek üzere Aksu köyüne giden Tayyip Günal’dan 4 gündür haber alınamıyor. Günal ailesinin İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na kayıp olayını bildirmesinin ardından jandarma timleri köy ve çevresinde arama yaptı. Daha sonra İl Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden köpekli 9 kişilik özel bir ekip köye sevk edildi. Bu yıl ilköğretim 8. sınıfa geçen Günal'ı bulmak için sivil savunma ve jandarma timleri köy çevresindeki 10 kilometrelik alanı didik didik aradı. Sivil savunma ve jandarma timleri arama çalışmalarını sürdürürken, köy çevresinde görülen şüpheli araç ve kişilerin üzerinde de uygulama çalışması başlattı.

        Oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten baba Ahmet Günal, "Oğlumun hayatından endişe ediyoruz. Oğlumun bulunmasını istiyorum." dedi. Bu arada, baba Günal, oğlunun fotoğrafının bulunduğu el ilanları bastırarak, Tortum ve Erzurum il merkezindeki duvarlara ve iş yerlerinin vitrin camlarına yapıştırarak, vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.
Kaynak: cha