Erzurum merkezli uydu üzerinden bölgesel yayın yapacak olan Kardelen TV, resmi olarak yayına başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen ay açılışı yapılan Kardelen TV'nin resmi açılışı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

    Erzurum basınına yeni bir renk katıldı. Aziziye ilçesi Dadaşkent'teki merkez binasında uydu üzerinden yayına başlayan Kardelen TV test yayına son verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile AK Parti Erzurum milletvekilleri ve çok sayıda davetli açılış törenine katıldı.

        Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da uydu üzerinden bölgesel yayın yapacak bir TV'nin kurulmasının sevincini yaşadığını söyledi. Akdağ, ulusal güçte ve kalitede bölgesel bir TV kuruluşunun Erzurum medyasına güç katacağına işaret ederek, "Kardelen ismi çok güzel seçilmiş. Aslında Erzurum'u tarif edecek, Doğu Anadolu Bölgesi'ni tarif edecek en güzel isimlerden birisi. Kardelen çiçeği, kışın bitişinin baharının gelişinin işaretçisidir. Erzurumlu vekil olarak Kardelen TV'yi artık izleyeceğim. Bölge insanıyla, Erzurumlu hemşehrilerimizle bu sayede daha iyi hemhal olacağız." dedi.

Vali Sebahattin Öztürk de Erzurum Vegabet ve bölgenin uydu yayını üzerinden dünyaya tanıtılılacak olmasının önemli olduğunu anlattı. Vali Öztürk, yerel ve bölgesel TV'lerin ekonomik nedenlerle sıkıntı yaşadığına vurgu yaparak, "Biliyoruz ki bir çok yerel kanal ekonomik yetersizlik nedeniyle kaliteli yayıncılık yapamıyor. Kardelen TV, sahip olduğu güçlü sermaye, altyapı ve teknik donanımıyla Erzurum'u dünya ile entegre edecek. Objektif, ilkeli ve tarafsız yayın yapacağına inandığım Kardelen TV şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Kardelen TV'nin Erzurum'un dış dünyaya açılan kapısı niteliğinde olduğunu söyledi. Başkan Küçükler, Kardelen TV'nin Erzurum'a yakışır yayıncılık yapacağına inandığına dikkat çekerek, "Erzurum, görsel ve yazılı medya olarak iyi bir noktada. Erzurum'a yakışır bir kanal açtıkları için TV yönetim kurulu üyelerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kardelen TV Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç da ulusal ölçekte Erzurum'a ve bölge medyasına yatırım yaptıklarını anlattı. Kılıç, açılışı gerçekleştirilen TV'nin, sahiplerine değil, bölge halkına ve Erzurum'a ait olduğuna işaret ederek, "Erzurum'un Türkiye'deki markası haline gelmek istiyoruz. Gerekli altyapı ve kadromuz var. Bizi bu konuda teşvik ettiği için Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a teşekkür ediyorum. Yayıncılıkta kırmızı çizgimiz objektif, tarafsız, milli ve manevi değerlere bağlı yayıncılık yapacağız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: cha