Vali Atamaları Hakkında Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 29 ilin valisi değişti, 11 ilin valisi de merkez valiliğine atandı. Kararnameye göre, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, merkeze alınırken, Karaman Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Koca atandı.

Karaman'da görev yaptığı 2 yıllık süre içinde çok farklı çalışmalara imza atan, ilin tanıtımına önemli katkıda bulunan Türkçe Olimpiyatları ile Türk Dili Bayramı'nın etkili şekilde kutlanmasında tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışan Vali Süleyman Kahraman yerini İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Koca'ya bırakacak.

VALİ MURAT KOCA KİMDİR?

1955 yılında Konya Ereğli’de doğan Koca, 1968 yılında Ereğli Cumhuriyet İlkokulu, 1971 yılında Ereğli Lisesi orta kısmı, 1974 yılında da Ereğli Lisesi, 1978 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Klasbahis Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Koca, 1981 yılında İçişleri Bakanlığı'nca açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Denizli'de kaymakam adayı olarak görev yaptı. Bu görevde iken Iğdır Aralık ve Balıkesir Savaştepe ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. 1983 yılında İçişleri Bakanlığı'nın kaymakamlık kursunu tamamlayarak, Kayseri Tomarza daha sonra 1987 yılında Erzincan İliç ve 1989 yılında da Sivas Suşehri Kaymakamlığı görevlerine tayin edildi. Koca, 1989 Ekim ayında mülkiye müfettişi, 1991 yılında da mülkiye başmüfettişi olarak atandı. 2004 yılında TBMM’nce oluşturulan “Türkbank Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu”nda uzman olarak görev yaptı. 2004 yılı Temmuz ayından 2006 yılı Ekim ayına kadar teftiş kurulu başkan yardımcısı olarak görev icra etti.

Koca’nın meslekî konularda Türk İdare Dergisi, İdarecinin Sesi Dergisi, İller ve Belediyeler Dergisi, Mahalli İdareler Dergisi, Yerel Yönetim ve Denetim Dergisi ve Belediye Dünyası Dergisi'nde yayınlanmış yirmiden fazla inceleme-araştırma yazısı bulunuyor.
Kaynak: cha