Edirne Kapıkule’de gümrük sahasına giren bir gurbetci aracında yapılan aramada cephaneliğe yetecek kadar silah ve mühimmat ele geçirildi.

Türkiye’ye giriş yapmak üzere önceki gün yolcu gümrük sahasına gelen Türk uyruklu M.A. isimli şahsın kullandığı ve içinde yine Türk uyruklu A.Ö, F.A, H.Ö, ve E.A’nin yolcu olarak bulunduğu yabancı plakalı minibüs, polis giriş ve gümrük tescil işlemlerinin ardından durduruldu. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan araç, risk analizleri kapsamında X-Ray taramasından geçirildi. Ardından araçta patlayıcı dedektör köpeği 'Senta'nın da katılımıyla aramalar yapıldı.
Dedektör köpeğinin aşırı tepki vermesi üzerine ekiplerin yaptığı detaylı aramalarda 21 bin 432 adet dolu tabanca mermisi, 155 adet uzun namlulu yivli dolu tüfek fişeği, 1 adet uzun namlulu yivli tüfek boş kovanı, 190 adet kurusıkı kapsül, 48 adet havai fişek ucu, 3 adet Tabanca, 2 adet makineli tabanca, 1 adet havai fişek sevk tabancası, içlerinde 34 mermi bulunan tabancalara ait 7 adet şarjör ele Betbaba geçirildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına şahıslar gümrükteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: cha