Kağıthane Belediyesi’nin Hasbahçe’de kurduğu Kızılay Kan Bağışı Çadırına Kağıthaneliler büyük ilgi gösterdi.

Kağıthane Belediyesi’nin kan bağışını artırmak ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Türk Kızılay’ı işbirliğiyle Hasbahçe’de kurduğu kan bağışı çadırına ilgi büyük oldu.
Üretilemeyen, tek kaynağı sağlıklı bağışçılar olan kanın, sadece acil durumlarda değil sürekli bir ihtiyaç olduğu düşüncesinden hareketle yola çıkan Kağıthane Belediyesi, bir ay boyunca etkinliklerin düzenlendiği Hasbahçe’de Kızılay’a kan bağışı toplama çadırı yeri tahsis etti.

Çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Kızılay çadırını ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kızılay görevlisi Dr. Mustafa Kantar’dan bu konuda bilgi aldı.
Kağıthanelilerden gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını belirten Dr. Mustafa Kantar, Kağıthane İlçesi’nin İstanbul’un Avrupa Yakası’nda kan bağışı toplamada lider ilçe olduğunu ifade ederek; "Ramazanın ilk gününden bugüne 600 ünite kan bağışı yapıldı. Bir ünite kandan ayrıştırılarak 3 ürün elde ediyoruz ve bu ihtiyacı olan hastalara dağıtılıyor. Yani 1 ünite kanla 3 kişinin hayatını kurtarmış oluyorsunuz. Kâğıthane’de toplanan 600 ünite kanla da ortalama 1800 kişinin hayatı kurtulacak’’ dedi.

Kızılay’ın hem kan veren hem de alan kişinin sağlığını düşündüğünü belirten Dr. Kantar, sağlıklı bir insanın yılda dört kez kan verebildiğinin altını çizdi. Kendisi de bir Kızılay kan bağışçısı olan Başkan Kılıç’a teşekkür eden Dr. Mustafa Kantar, bu işbirliğin herkese örnek olmasını istedi.

Kızılay’ın çok önemli bir görevi üstlendiğini belirten Başkan Kılıç, bir ay boyunca özveriyle çalışan Kızılay personelini emeklerinden ötürü kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: cha