Zonguldak’ta kafasına silah dayayıp intihar etmek isteyen bir vatandaşın polis tarafından kurtarılması amatör bir kamera tarafından görüntülendi.

Daha önce çete kurmak ve adam öldürmek suçlarından cezaevinde yatan Mehmet H., Zonguldak'ta kent merkezinde bir lokantanın önünde başına silah dayayarak intihar girişiminde bulundu. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Mehmet H.’yi intiharden vazgeçirmek için gayret sarf etti. Bir taraftan çevre güvenliğini sağlayan bir taraftan da şahsı ikna etmeye çalışan polisler, telsizle takviye kuvvet istedi. Ekiplerin gelmesinin ardından bir polis, Mehmet H.’nin dalgınlığından faydalanarak şahsın elindeki silahı almayı başardı.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLENDİ

Olay yerinin yakınındaki bir iş yerinin camından cep telefonuyla çekilen görüntüler, yaşanan dramı ortaya koydu. Görüntülerde polisin, kafasına silah dayayarak kendisini öldürmekle tehdit eden Mehmet H.’yi ikna etmeye çalıştığı ve ekiplerin şahsın üzerine atlayarak silahı elinden alırken yaşanan arbede dikkati çekiyor. Önce bir iş yerine götürülerek sakinleşmesi sağlanan Mehmet H. daha sonra ifadesi alınmak üzere Çarşı Polis merkezi’ne götürüldü.

TÜRKİYE’Yİ MAHKUM ETTİRMİŞ

İşlediği çeşitli suçlar nedeniyle 2011 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mehmet H.’nin yaptığı şikayeti değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), bu kişinin gözaltı ve tutukluluğunun makul süreden fazla olduğu gerekçesiyle Türkiye'yi mahkum etmişti. AİHM, Hasdemir'e, 11 bin 900 euro para cezası ödenmesini karara bağlamıştı.
Kaynak: cha