İzmir'in Yenişehir semtinde bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis girişi önüne bırakılan bavul, çevrede bomba paniği yaşanmasına yol açtı. Sahipsiz bavulu farkeden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis, acil servis önü ile hastanenin bahçesini boşalttı. Uzman ekipler tarafından fünyeyle patlatılan bavuldan kıyafet çıktı.

Olay, saat 03.00 sıralarında 1140/1 sokakta bulunan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde yaşandı. Acil servisin önünde sahipsiz bir bavul bulunduğunu farkeden vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen resmi asayiş ekipleri, acil servisi giriş çıkışlara kapattı. Servis önü ile hastanenin ön bahçesindeki vatandaşları bölgeden uzaklaştıran polis, olay yerine bomba imha uzmanı istedi. Kısa sürede bölgeye gelen Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipteki uzman bir polis özel kıyafetini giyerek şüpheli bavula fünye bağladı.

Fünyeyle patlatılan bavul yine uzman polis tarafından dikkatlice incelendi. Şüpheli bavuldan kıyafet çıktı. Daha sonra vatandaşların acil servise ve hastane bahçesine girmesine izin verildi.
Kaynak: cha