Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcakları nedeniyle bunalan İstanbullular, öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış ile serinledi. Vatandaşlar, bardaktan boşalırcasına yağan yağmurdan korunmak için sağa sola koşuştu. Taksim'de ise duraklara ve kapalı mekanlara sığınarak ıslanmaktan kurtulmaya çalıştı.

Son günlerde sıcaklıklar İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Beklenen yağmur öğleden yüzünü gösterdi. İstanbul'a sağanak halde düşen yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmurdan korunmak için Onbahis koşanlar ilginç manzaralar oluşturdu.

Resmi işlemleri için Emniyet Müdürlüğü’ne gelen vatandaşlar da yağmur sürpriziyle karşılaştı. Aniden bastıran sağanak yağmur altında kalan vatandaşlar, bir süre Emniyet Müdürlüğü'nden çıkamadı. Dışarıdan gelen vatandaşlar da yağmurdan koşarak korunmaya çalışsa da birçok kişi sırılsıklam olmaktan kurtulamadı.

Taksim Meydanı'nda da benzeri manzaralar yaşandı. Aniden gelen yağmurdan korunmak isteyenler, otobüs duraklarına ve kapalı mekanlara sığındı.


Kaynak: cha