Beklenen kar tahmin edilenin öncesinde başlayarak yağmurla karışık etkisini göstermeye başladı. Yine aynı saatlerde rakımı yüksek kesimlerde ise kar yağışı şiddetini arttırdı.
İstanbul Valiliği'nden il genelinde etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili açıklama yapıldı. Meteorolojik tahmin ve alınması gereken önlemlerin sıralandığı yazılı açıklamada şöyle denildi.

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporunda; İstanbul'da Çarşamba günü (bugün) öğle saatlerinden itibaren beklenen kar yağışının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir.

Kar yağışı ile birlikte rüzgârın kuzey (Kuzey ve Kuzeydoğu) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi ve yer yer tipi olayı beklenmektedir.
Meteoroloji ayrıca hafta sonuna ilişkin yaptığı hava tahmininde şu bilgilere yer verdi: "Cuma; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Cumartesi günü; Yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edilmektedir."

Editör: Haber EDİTÖR