Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsal alanında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Suay, memleketi İskenderun’da tekbirlerle toprağa verildi. Terör örgütü üyelerinin yola döşediği mayını patlaması sonucu şehit olan askerlerden Hataylı piyade onbaşı Mehmet Suay’ın cenazesi İskenderun’a akşam saatlerinde ulaştı. Kaptan Mehmet Paşa Camisi'ne getirilen Şehit Suay’ın yakınları, fenalık geçirdi. Şehit Suay’ın eşi Perihan Suay ise, boynuna taktığı künye ile eşine ağıtlar yakarak, ‘Mehmedim ölmedi. O şimdi cennette’ diyerek ağıtlar yakması adeta yürek dağladı.

Şehit Piyade Onbaşı Mehmet Suay’ın cenaze namazına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, protokol üyeleri askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı.

Mehmet Suay’ın cenaze namazını ise Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kıldırdı. Cenaze namazı öncesi Şehit Suay’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döken yakınlarını rütbeli subaylar ve yakınları güçlükle teselli ederken, Şehidin babası Raşit Suay ise “Ne mutlu bana ben şehit babasıyım. Diğer evlatlarımı da vatan için şehit veririm Şehitler ölmez vatan bölünmez.” dedi.

Şehit Suay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından bir süre omuzlara taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Şehit Suay için düzenlenen askeri tören esnasında emniyet ekipleri Şehit Pamir Caddesi'nde geniş güvenlik önlemi aldı. Adeta kırmızı beyaza bürünen Şehit Pamir Caddesi'nde esnaflar iş yerlerini Türk bayrakları ile donattı.

Şehit Suay’ın cenazesinin top arabasında taşınması esnasında Trük bayrağı açan İskenderun halkı ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez, İskenderun uyuma şehidine sahip çık, Kahrolsun PKK” şeklinde slogan attı.
Kaynak: cha