Bakırköy'de lüks bir restoranda yaşanan, 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı olayın, ortaklar arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı ortaya çıktı. İki ortağını vurduktan sonra intihar etmeye çalışan Enver Erdoğan’ın (50), ağabeyi ve eşine mesaj çekerek haklarını helal etmelerini istediği öğrenildi.

Bakırköy Florya’daki bir restoranda Pazar günü 18.00 sıralarında yaşanan olayda, iş adamı Enver Erdoğan, ortakları Cüneyt Bulum ile Ayhan Soylu’yu silahla vurduktan sonra intihara teşebbüs etmişti. Olayın ardından soruşturma yapan polis, görgü tanıkları ile Enver Erdoğan’ın şoförü A.K.’nin ifadelerine başvurdu.

Soruşturmada elde edilen bilgilere göre olay şöyle meydana geldi: Enver Erdoğan, 5 ortaklı olarak Hadımköy’de kurdukları etiket ve plastik ambalaj üretimi yapan 'Optimum' adlı firma için, kendi şirketi üzerinden 3 milyon lira banka kredisi çekti. Cüneyt Bulum ile Ayhan Soylu’nın bu paranın bir kısmını kendi hesaplarına geçirdiği iddiaları üzerine ortaklar arasında anlaşmazlık çıktı. 15 Haziran 2012’de 5 ortak da bu anlaşmazlığı çözmek için bir araya geldi. Cüneyt Bulum ve Ayhan Soylu’nun 1 milyon 400 bin liralık senet imzalaması üzerine de aralarındaki anlaşmazlık çözüldü. Ancak bir süre sonra, senetlerin ödenmesi konusunda ortaklar arasında tekrar anlaşmazlık çıktı. Bu anlaşmazlığı gidermek üzere de Enver Erdoğan, Cüneyt Bulum ve Ayhan Soylu dün saat 14.00’te Florya’daki bir restoranda buluştu. Taraflar 18.00’e kadar birbirleriyle konuşmalarına rağmen sorun çözülemedi. Bunun üzerine Enver Erdoğan, eşine ve ağabeyine mesaj atarak haklarını helal etmelerini istedi. Eroğan, bu mesajları çektikten sonra telefonunu kapattı. A.K., Erdoğan’nın kafasına dayadığı silahı eliyle iterek patronunu kurtarmaya çalıştı. Şoförünün müdahalesiyle ateşlediği mermi beyni yerine çenesine isabet eden Erdoğan, hastanede yoğun bakım altına alındı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.




Kaynak: cha