Şırnak'ın Cizre ilçesinden geçen İpekyolu’nda inekler de trafiğe çıktı. İpekyolu’na trafiğe çıkan inekler kameraya an ve an kaydedildi.

Çok sayıda ineklerin İpekyolu’na çıkıp karşıya geçmek istemesi trafik akışını durdurdu. Adeta yolun hepsini kaplayan inekler araçların geçmesini engelledi. Yolda kötü bir görünüme sebep olan inekler, sanki hiçbir şey yokmuş gibi rahatça karşı geçmek istiyor. Bu duruma tepki veren şoförler de korna çalmakla yetindi. Ayrıca trafik kazalarına da davetiye çıkaran inekler, ilçeye kötü bir görünüm bırakıyor.

CİZRE KAYMAKAMLIĞI BAŞIBOŞ İNEKLERİ TOPLATACAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde başıboş inekler kaymakamlık tarafından toplatılacak. İlçenin önemli sorunlarından birisi haline gelen başıboş hayvanları, Cizre Kaymakamlığı toplatacak. Bir haftadır belediye anonslarından vatandaşlar bu konuda uyarılıyor. Cadde ve sokaklarda başıboş dolaşan inekleri toplatacak olan Cizre İlçe Kaymakamlığı, ilçe tarım müdürlüğüne talimat verdi.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca’nın talimatıyla başıboş hayvanları toplamak için ilçe tarım müdürlüğünce bir ekip kuruldu. Kurulan ekip, pazartesi Tipobet gününden itibaren caddelerde ve sokaklarda dolaşan başıboş hayvanları gördüğü yerde alıkoyacak. İlk etapta sahiplerine ceza verilmeyeceğini söyleyen Kaymakam Şenol Koca, ama tutanak tutacaklarını belirtti. Sokakta dolaşan ineklerin çöplerden beslendiğini ifade eden Kaymakam Koca, sokaklarda başıboş dolaşan ineklerin çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilediklerini dile getirdi.

Bu memlekette çok güzel şeylerin olduğunu belirten Kaymakam Koca şöyle konuştu: “Burası çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yerdir. Burada bizim hizmetlerimiz insan üzerine olacak. Yani insanımız bizden ne tür hizmet istiyorsa biz o hizmeti sunacağız. Biz milletimize en güzel şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz olsun. Buralar eminim ki daha güzel olacak, daha güzel şeyler yapılacak. Biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”
Kaynak: cha