Yeni eğitim-öğretim yılı, anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için çalan zille başladı. Bir hafta boyunca uyum eğitimi alacak olan çocukların ailelerinden onların da çocuklarından ayrılması kolay olmadı. Bazı öğrenciler, okula gitmemek için gözyaşı döktü. Bazı veliler de sınıf kapısından defalarca içerdeki çocuğuna baktı.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı yaklaşık 1 milyon 750 bin birinci sınıf öğrencisinin ders başı yapmasıyla başladı. Bir hafta boyunca uyum eğitimi alacak olan çocuklar, okula aileleriyle geldi. Okul bahçelerinde toplanan öğrenci ve velilerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. İlkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesi bazı velilerin kafasında soru işareti bıraktı.

Bahçede sıra oluşturan öğrencilerden bazıları okula gitmemek için uzun süre gözyaşı döktü. Veli ve öğretmenler ise ağlayan öğrencileri ikna etmek için büyük çaba harcadı. Çocuğundan ayrılmak bazı anne ve babalar için de çok kolay olmadı. Bir süre çocuklarıyla sınıfta oturan veliler, öğretmenlerin uyarısıyla dışarı çıktı. Bazı öğrenciler sınıfta da ağlamayı sürdürürken aileleri de merakla koridorda bekledi.





Kaynak: cha