Zonguldak İmam-Hatip Lisesi 1983 yılı mezunları, Çaydeğirmeni beldesindeki Kent Ormanı’nda buluştu.

Bu yıl ki buluşmaya mezunlar eş ve çocuklarıyla katılırken, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, Zonguldak İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları (ZİMDER) Derneği Başkanı Hüdaverdi Şen hazır bulundu.

Zonguldak Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, yıllar önce mezun olan öğrencilerle bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Mezun öğrencilerimizle bir araya gelerek 'geçmişi yad ediyor' ve 'özlem' gideriyoruz. Ayrıca okulumuzda yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunarak eski öğrencilerimizle irtibatı sürekli hale getiriyoruz. Bize bu fırsatı sunan derneğimize teşekkür ediyorum.” dedi.

ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen ise 5 bini kent merkezi olmak üzere il genelinde toplam 10 bin mezun sayısını aştıklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Artık kentimizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduk. Hemen hemen bütün mezunlarla irtibat halinde olmaya çalışıyoruz. Mezunlarımızdan aldığımız maddi ve manevi destekle sosyal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Uzun yıllar süren bazı mağduriyetlerimiz, son düzenlemelerle sona ermesi bizleri sevindiriyor. Bunda da mezunlarımızın dayanışmasının katkısı çok büyüktür. Bu yıl bütün İHL Ortaokul ve Liselerinde yeni öğrenci kontenjanları tamamen dolmuş durumdadır. Bizler İHL'lerden eskiden olduğu gibi yine başarılı ve ülkesine hizmet eden nesiller yetişmesini diliyoruz.”
Kaynak: cha