Mardin’in Midyat ilçesinde kısa bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün ilk icraatı sadece kaymakamın kullandığı, 'protokol kapısı' uygulamasını kaldırmak oldu. Hükümet Konağı'nda yıllardır ana kapı protokol kapısı olarak sadece kaymakamlar tarafından kullanırken, vatandaşlar ise yan kapıdan giriş yapıyordu. Bu uygulamayı yanlış bulan Kaymakam Bingöl, ilk icraat olarak protokol kapısını kaldırarak vatandaşa açmak oldu.

Sabah mesainin başlamasıyla birlikte hükümet konağına giden vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Eski giriş kapısını kapalı gören vatandaşlar daha sonra protokol kapısından giriş yapıldığını fark etti. Yıllardır hükümet konağına girişler iki farklı kapıdan gerçekleşiyordu. Hafta sonu çalışma yapılması talimatını veren Kaymamam Bingöl, haftanın ilk gününde vatandaşlara sürpriz yaptı.
Kaymakam Oğuzhan Bingöl, halkın kapısını halka açtıklarını belirterek, bedensel engellilerin hükümet konağına rahat girişini sağlama adına düzenleme yapacaklarını da belirtti.

Protokol kapısına x-Ray cihazı konulurken, görevli polis memurları da vatandaşları güler yüzle karşılayıp yardımcı oluyor.
Protokol kapısının ilçe halkına açılması Midyatlılar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Kaynak: cha