Balıkesir'deki oda ve borsalar, yapılan ortak basın açıklamasıyla son günlerde ülkemizin farklı şehirlerinde meydana gelen terör olaylarını kınandı.

Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Ayvalık Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Burhaniye Ticaret Odası, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Erdek Ticaret Odası, Gönen Ticaret Odası, Gönen Ticaret Borsası, Susurluk Ticaret Odası ve Susurluk Ticaret Borsası tarafından yayınlanan ortak basın açıklamasında terör saldırılarını lanetledi.

Balıkesir merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren oda ve borsaların ortak yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi: "Gün geçmiyor ki Hakkâri'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da pusu, mayın patlaması sonucu askerlerimiz şehit oluyor, yaralanıyor. İnsanlarımız kaçırılıp dağa kaldırılıyor. Ramazan Bayramı içinde Gaziantep'te terör örgütü tarafından bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle 9 insanımızın hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrendik. Bu durumu kınamak, lanetlemek dâhil söylenecek her şeyin anlamı kalmamıştır.

Canlarını feda eden şehitlerimiz ölümsüzdür. Teröristlerin akıttığı kan, silaha sarılan teröristlerin insanlıklarının ve vicdanlarının ölümüdür. Mübarek Bayram günlerinde anaların babaların yüreğine evlat acısı düşüren, masum çocukları anasız, babasız bırakan katillerin hesabı mutlaka sorulacaktır.

Dün Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte sırt sırta savaşan güzel Türkiyemizin insanları birdi ve beraberdi. Hiçbir aşağılık hesap, bu toprakların masum insanlarını birbirine düşman yapamaz. Yüzyıllar boyu bu topraklarda kardeşçe, bir yumruk gibi bir arada yaşayan insanlarımızı etnik, mezhep ayrılığı nedeni ile birbirine düşürmek için başvurulan bu aşağılık insanlık dışı terör eylemleri, güzel Türkiyemizin güzel insanlarının duyarlı tepkileri ile hedefine ulaşamayacaktır. Herkes oynanan oyunun farkındadır.

Balıkesir oda ve borsaları olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."
Kaynak: cha