Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği Katibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Sarayburnu'ndan Üsküdar'a 'Hezarfen Uçuşu' yapıldı. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin 630 yılında gerçekleştirdiği uçuşu Abdullah Yıldız, paramotorla canlandırdı.

Üsküdar Belediyesi'nin 5-9 Eylül tarihleri arasında düzenlediği Katibim Kültür ve Sanat Festivali'nde, vatandaşlar tarihi bir olayın heyecanını yaşadı. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin 382 yıl önce Galata'dan Doğancılar Meydanı'na gerçekleştirdiği uçuşu, Abdullah Yıldız Sarayburnu- Galata güzergahından Şemsi Paşa Meydanı'na inerek canlandırdı.

Paramotorla gerçekleştirilen uçuşa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Yıldız'ın iniş yaparken vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Yıldız bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde meydana indi. Yıldız’ı karşılayan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Yıldız ve uçuş ekibine plaket verdi. Kara, uçuş ekibine teşekkür etti. Kara gelecek sene yapılacak festival programında bu uçuşu gece ve ışıklı olarak yapmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: cha