Yeni doğan bebeklerin sıcak havalarda hergün ılık su ile yıkanmasının hem uyumalarına hemde büyümelerine katkısı olduğu bildirildi.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, sıcak ve nemli havalarda bebeklerin hergün ılık suyla banyo yapmasının isilik başta olmak üzere bir çok problemi ortadan kaldırdığını vurguladı. Mehmet Kuru, " Ilık banyo bebeği rahatlatıyor. Rahatlayan bebek, rahat uyuyor. Ayrıca banyo bebeğin vücut gelişimi açısından da büyük fayda sağlıyor. Sıcak ve nemli havalarda bebekleri düzenli olarak mutlaka yıkayalım." dedi.

Başhekim Kuru, annelerin, doktor önerisi dışında ilk 6 ay bebeklere anne sütü haricinde başka yiyecek vermemeleri uyarısında bulundu. Anne sütünün çocukların kemik gelişiminin yanı sıra vücudunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Kuru, anne sütünün yeni dünyaya gelen bebekler için dünyada bulunmaz en değerli yiyecek olduğunu ve içinde çocuğun ihtiyacını karşılayacak besin maddelerinin bulunduğunu kaydetti. Kuru, anne sütünün mucizevi ilaç olarak adlandırıldığına dikkati çekti.
Kaynak: cha