Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayınların patlamasının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın acı haberi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde oturan baba ocağına ulaştı.

Yerköy Karaşar Mahallesi’nde oturan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yılmaz’ın ailesi, acı haber sonrasında gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağında hüzün hakim olurken, acı haberi duyan komşuları taziye ziyareti için ailenin evine akın etti. Oğlunun şehit olduğunu duyan Anne Sema Yıldız, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılırken Baba Halil Yıldız’ın metanetini koruduğu gözlendi.

BİR OĞLUM DAHA VAR ONU DA YOLLAYACAĞIM

Şehit babası Halil Yıldız, bir oğlunun daha olduğunu şehit olması için onu da askere göndereceğini belirterek, "Bir oğlum daha var. O'nu da oğlumun intikamını alması için, şehit olması askere göndereceğim. Ağlamayacağım dimdik ayakta duracağım." dedi. Oğlu ile en son bayramda görüştüklerini ifade eden baba Halil Yıldız," Dün akşama kadar oğlumu telefonla aradım, telefonu çalıyordu ama cevap vermedi. Nasıl versin ki, saat 2 sıralarında başına bu olaylar gelmiş." diye konuştu.

Şehidin amcası İsmail Yıldız’da 'ağlamayacaklarını' belirterek vatan sağ olsun dedi. Şehidin evine görevliler tarafından taziye çadırı kurulurken, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 3 hafta önce Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyünde teröristlerin karakola saldırması sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın acı haberiyle üzüntüye boğulan Yozgatlılar yine Hakkari’de Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın şehit haberi ile bir ayda iki acıyı yaşadı.
Kaynak: cha