Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, dün ve bugün, terör örgütüne katılmış 2 kişinin teslim olduğunu, bununla birlikte iki ay içerisinde ise toplam 8 teröristin teslim olduğunu söyledi.

        Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, kendi makamında İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Mahmut Çağlayan'la birlikte gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulundu. Vali Alimoğlu, şöyle dedi:

        "Biliyorsunuz, Temmuz ve Ağustos aylarında ilimizde biraz üzücü haberler duyurmuştuk. Bizler ise Hakkari’de sevindirici haberler, ülkemize ve dünyaya duyurmak için gayret gösteriyoruz. Bu sefer biraz sevindirici haber vermek istedik. Dün ve bugün Şemdinli ilçesinde terör örgütüne katılmış iki tane vatandaş, iki insanımız gelip silahlarıyla birlikte güvenlik kuvvetlerimize teslim olmuşlar. Biz bundan sevinç duyduk. Hakkarililerin de bundan sevinç duyacağına inanıyoruz. Son iki ay içerisinde, terör örgütüne katılmaya pişman olup da gelip teslim olan örgüt mensuplarının sayısı bunlarla birlikte 8’e yükseldi.

        Bizim devletimiz ve milletimiz şefkatlidir, adaletlidir, kimsenin burnunun kanamasını istemez. İsteriz ki herkes devletine sığınsın, devlet ve millet hep beraber kardeşçe yaşayalım. Bu memleket bu dünya hepimize yeter. O bakımdan bu haberi sevindirici buluyoruz. Ve teslim olanların benzer olanlarına da örnek olmasını diliyoruz. Artmasını diliyorum."

        Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti il başkanının kaçırılması ile ilgili bir soru üzerine ise "Arkadaşlar takip ediyor, bir gelişme olunca kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Kaynak: cha