Bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek Adanalı hacı adaylarına menenjit ve oral polio (çocuk felci) aşıları yapıldı.

Sabancı Merkez Camii’nde yapılan ve Adana Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada tüm hacı adayının aşılanacağı bildirildi.

Yetkililer, Arabistan'ın sıcak ikliminden dolayı menenjit ve çocuk felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğunu dile getirdi.

AdanaMüftüsü Arif Gökce, hac öncesi düzenledikleri programlarla bin 335 hacı adaylarını bilgilendirdiklerini söyledi. Hazırlıkların son aşamaya geldiğini ifade eden Müftü Gökce, bu aşıların hacı adayları için çok önemli olduğunu ve aşı kartları olmadan kesinlikle Suudi Arabistan'a alınmayacaklarını bildirdi. Toplu ortamlarda hastalıkların olabildiğini aktaran Gökçe, aşıların hacıları değişik hastalıklara karşı koruyacağını dile getirdi.

Kutsal topraklara yolculuk öncesi yapılan sağlık uygulamalarından memnun kalan hacı adayları da yapılan hazırlığın kendilerini heyecanlandırdığını vurguladı. Hacı adaylarının aşı işlemlerinin yarın saat 09.00‘da Sabancı Merkez Camii’nde devam edeceği duyuruldu.
Kaynak: cha