Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, beldesinin üçlü kararname ile Rize’ye dahil edilmesi yönündeki karara itiraz ettiklerini ve hukuk mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Başkan Yıldız, “Gündoğdu’nun büyük bir belde iken mahalle yapılmasını hazmedemiyorum.” dedi.

Başkan Yıldız, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında, belediye çalışanları ve belde halkı olarak Resmi Gazete'de duyurulmasına rağmen Gündoğdu Belediyesi’nin Rize'ye bağlanmaması için mücadele ettiklerini ifade etti.

Beldenin tüzel kişiliğinin üçlü kararnameyle kaldırıldığını hatırlatan Başkan Yıldız, “Bu Jojobet Gündoğdu Belediyesi'nin kapısına kilit vurulduğu anlamına gelmiyor. İlk mahalli idareler seçimine kadar belediye hizmetlerine daha gayretli ve azimli bir şekilde devam edeceğiz. Üçlü kararname Danıştay 1. Dairesi'nin aldığı bir kararla imzalanmıştır. Biz ise Danıştay 8. Dairesine itiraz edeceğiz. Bu karar Gündoğdu için dayatma olmuştur. Gündoğdu halkının bu kararda rızası yoktur. İlçe olması gereken Gündoğdu'nun mahalle yapılmasını hazmedemiyoruz. Beni partim burada aday yaptı. Ama beni belediye başkanı yapan Gündoğdulular oldu. Bu mücadelede ben Gündoğdu halkının yanında olacağım." diye konuştu.
Kaynak: cha