Sportif avcılığın geliştirilmesi amacıyla Bursa’daki göletlere sazan balıkları bırakılıyor. Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde bu yıl 36 bin adet sazan yavrusu göletlere bırakıldı. 2007 ile 2011 yılları arasında ise göletlere toplam 1 milyon 407 bin 350 adet sazan balığı bırakılmıştı.

        Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması devam ediyor. Bunun yanında sportif avcılık alanlarının oluşturulması yönünde önemli bir adım atılıyor.
Sportif balıkçılık turizmi için de altyapı oluşturacak çalışma kapsamında 2007 yılından bu yana göletler balıklandırılıyor. Geçtiğimiz yıla kadar bir milyon 407 bin 350 adet sazan balığı göletlere bırakıldı.

        Bu yıl gerçekleştirilen balıklandırma çalışmaları kapsamında İznik Yörükler, Çamlık, İnegöl Şipali-Kozluca, Karacabey Keşlik, Mudanya Hasköy, Sarıgazel, Gemlik Kurtul ve Kestel Erdoğan göletlerine 3’er bin adet, Dağkadı, Çayönü ve Gürsu’daki Ericek göletlerine 4’er bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

        Bu yıl ise toplam 36 bin adet sazan yavrusu göletlere salındı. Balıklandırma ve sportif avcılığı geliştirme amaçlı bırakılan yavruların, 5 yıl öncesine kadar aynalı sazan yavrusu, son 5 yıldır da kambur sazan yavrularından oluştuğu belirtildi.

Kaynak: cha