Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mynmar’ın (Burma) Arakan bölgesindeki şiddet ve katliamdan kaçarak Bangladeş’e sığınan Müslümanlara yardım için Kızılay ya da Diyanet vasıtasıyla 2 milyon dolar nakdi yardım göndermeyi hedefliyor.

        Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında konunun gündeme geleceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Temennimiz Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizin bir an önce bu zulümden kurtulmalarıdır.” dedi.

        Mynmar’da Arakan Müslümanlarına karşı büyük bir zulüm olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Bu zulme karşı tüm Müslümanlar son derece hassas. Biz de bu hassasiyetin gerekliliğini yerine getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

        Mynmar’a gıda ya da giyecek gibi ayni yardımları Piabet ulaştırmanın son derece zor olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, bu nedenle Bangladeş’e sığınan mültecilere ulaşacaklarını açıkladı.

        Kızılay ya da Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla ulaştırılması planlanan yardımla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında bir karar alacaklarını söyleyen Gökçek, şunları kaydetti:

        “Ankara’dan, tüm Ankaralılar adına, 2 milyon dolar nakdi yardım yapmak için inşallah önümüzdeki meclis toplantısında bir karar alacağız. Bu yardım sayesinde oradaki Müslüman kardeşlerimizin kısmi de olsa yaralarını sarmış olacağız. Temennimiz, Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizin bir an önce bu zulümden kurtulmalarıdır. İnşallah bu da gerçekleşir. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımızın da bu konudaki hassasiyetlerini, verdikleri beyanatları biliyorsunuz. Arzu eden bütün kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler de bu tür yardımda bulunabilirler, biz buna öncülük etmiş olalım.”
Kaynak: cha