Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik’te yağmursuyu terfi istasyonu çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'in Cihatlı bölgesinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalarla 62 bin metrekarelik dev bir rekreasyon alanı haline getirilecek çöp depolama alanı ile Gemlik'te sel baskınlarının önlenmesine yarayacak yağmursuyu terfi istasyonu inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, ilçede 9 bin metrekarelik alana kurulması hedeflenen çok yönlü bir kapalı yüzme havuzu yapmayı planladıklarını belirterek, stratejik konumu ve doğal güzellikleriyle Bursa'nın seçilmiş bölgelerinden biri olan Gemlik´in Büyükşehir Belediyesi'nin tamamladığı yatırımlarla şehrin vitrini haline geleceğini söyledi.

        Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil şeridinde inşa edilen yağmursuyu terfi istasyonunda sürdürülen çalışmaları da inceledi. Gemlik için sadece yağmur suyu kollektörleri ve terfi istasyonu için 10 milyon TL'lik harcama yaptıklarını ve ilçede yaşanan sel baskınlarını yapılan çalışmalarla sona erdirmek istediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Yağmursuyu kollektörleri vasıtasıyla sel suları, direkt sahile yönlendirilecek.” dedi.

        Halen düşük kottan dolayı denize deşarj edilemeyen yağmur sularının inşa çalışmaları süren terfi istasyonu sayesinde biriktirildiğini belirten Başkan Altepe, “5 adet pompa aracılığıyla, saatte 2 bin 200 ton kapasiteyle denize bırakılacak. Kısa zaman sonra tamamlanacak bu çalışmalar sonucunda, yağmur sularının taşkınlara dönüşmesi, ani yağışlarda Gemlik'in mahallelerini su basması olayları önlenmiş olacak.” diye konuştu.

        Başkan Altepe, Gemlikliler için kapalı yüzme havuzu müjdesi de verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak başta merkez Osmangazi ilçesi olmak üzere tüm ilçelerde onlarca spor salonu ve yüzme havuzu yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Gemlik'e kapalı yüzme havuzu yapılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak ön hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

        İnşaata başlanması noktasında Gemlik Belediye Meclisi kararını beklediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Gemlik Belediye Meclisi'nden gerekli desteği sağladığımız takdirde, kapalı yüzme havuzu için startı hemen vereceğiz. İlçe merkezinin girişinde, dere yatağına paralel alanda 9 bin metrekarelik atıl bir arazi var. Üzerinde 36 derecelik kaplıca suyu da bulunan ve yıllarca boş bekletilen bu araziyi, inşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz. Buraya, standartların da ötesinde aktivite mekânlarıyla Gemlik için cazibe merkezi olacak bir kapalı yüzme havuzu yapmayı planlıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında bu mekân, Gemlik için Narlı ve Atatepe Sosyal Tesisleri dışında ayrı bir cazibe merkezi olacak.” şeklinde konuştu.

        Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi'nin attığı adımlarla Gemlik´in hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşadığını vurguladı. Gemlik'e kapalı yüzme havuzu yapılması noktasında ilçe belediyesi olarak gereken tüm kolaylıkların sağlanacağını ifade eden Yılmaz, “Eylül ayında yapılacak meclis toplantısında konuyu gündeme getireceğiz. Geçtiğimiz Ramazan ayında açılan Atatepe Sosyal Tesisleri, Gemlik'e büyük prestij kazandırdı. Umuyoruz ki Gemlik, 9 bin metrekarelik alanda kaplıca suyuyla ısınan, Gemlik için ayrı bir prestij kaynağı olacak güzel bir kapalı yüzme havuzuna sahip olacak.” ifadelerini kullandı.

        Başkan Altepe'ye Gemlik ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altun, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş da eşlik etti.

Kaynak: cha