Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden toplam 163 lise öğrencisi, üç gün boyunca, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında hazırladıkları birbirinden çarpıcı ve yaratıcı projeler ile

MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde yarışacak.

 

MEF Eğitim Kurumları tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve yirmi dört yıldır tüm dünyadan fen bilimleri alanında geliştirdikleri başarılı projeler ile dikkat çeken lise öğrencilerini ödüllendiren “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”, 5 Mayıs 2015 Pazartesi günü başladı. Yarışmanın açılış töreni Arıkanlı Holding Genel Koordinatörü Halil Ünlü, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve MEF Okulları Genel Müdürü Azmi Özkardeş’in katılımlarıyla MEF Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.  

 

Bilim dünyasının tanınmış isimleri tarafından, 25 farklı ülkeden toplam 1434 öğrenci ve 771 proje arasından gerçekleştirilen ön eleme sonucunda finale kalmaya hak kazanan 91 proje, 05 Mayıs – 08 Mayıs 2015 tarihleri arasında MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde kamuoyunun ve jüri üyelerinin karşısında sergilenerek, değerlendirilecek.

 

Günümüze kadar ödüllendirilmiş olan birçok projenin Türk sanayisinde hayata geçirildiği yarışmada bu yıl; teknoloji, sağlık, sürdürülebilirlik, lojistik, ekoloji, alternatif enerji ve savunma sanayii gibi birçok konuda farklı sektörlerin sorunlarına çözüm sunacak buluşlar dikkat çekiyor. Mimik kontrollü protez koldan, maden ocağı havalandırma sistemi tasarımına, patlayıcı maddelere karşı güçlendirilmiş beton panellerden yeni nesil yakıt piline, kanser tedavisinde yeni yaklaşımlardan üst solunum yolu enfeksiyonları tedavisine, diyabet hastaları için yer elmasından cips ve içecek üretiminden Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlere kadar Türk ve yabancı lise öğrencileri tarafından geliştirilmiş projeler, dünyanın bilimsel araştırma geleceği için umut veriyor.

 

08 Mayıs 2015 Cuma günü sona erecek olan “24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın ödül töreni, MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleşecek. Söz konusu ödül töreninde, her dalda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü kazanan öğrenciler ile projeyi yöneten danışman öğretmenlere para ödülü, sergiye katılan tüm öğrencilere, danışman öğretmenlere ve okul müdürlüklerine ise başarı belgeleri ve anı plaketleri sunulacak.

Editör: Haber EDİTÖR